zaterdag 21 juli 2012

Karin Fossum

Al een tijdje terug heb ik de boeken van Karin Fosuum ontdekt, zij is een scandinavishe schrijfster, en omdat ik dol ben op scandinavie, ben ik verslingerd aan haar boeken.
Het zijn verassende boeken, het gaat over normale mensen die een misdaad begaan, Goed geschreven met een goede climax aan het einde.

Dit boek gaat over Viktor een verpleger in een verzorgingshuis, maar hij is nogal eigenaardig en mishandeld patienten in het geniep. Plotseling komt er een patient te overlijden en hij draait er voor op.
Het gevangenis leven doet hem echter goed, hij wordt rustiger en werkt in  de keuken en maakt kennis met de kokkin, en heimelijk droomt hij ervan met haar te trouwen.
Maar voor al dit , heeft hij de plaatselijke alcholist vermoord, door zijn eenzaamheid haalde hij hem binnen en schonk hem wodka, maar toen hij ontdekte dat deze sloeber geld van hem stal sloegen alle stoppen door. Een waar bloedbad richte hij aan, en begroef de man in zijn tuin.

Toen hij werd vrijgelaten voor de moord op de patiente, dat hij niet had gedaan, kwamen ze achter de moord. Wederom werd hij achter de tralies gezet, maar deze keer bevalt het hem niet.

Karin  Fossum heeft meerdere boeken geschreven en is onderscheiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten